OVER MIJ

Mijn leven is over de nodige hobbels en bobbels gegaan. Middenin alle moeilijkheden zijn de paarden er altijd geweest. Ik heb troost, zingeving en levenskracht bij ze gevonden. Ik geloof dat God door de paarden heen voor mij gezorgd heeft en mij, daar waar mensen dit niet konden, de liefde en leerschool heeft gegeven die ik zo nodig had. Nu voelt het tijd om te mogen doorgeven en delen in wat ik heb mogen, en nog altijd mag, ontvangen.

20210905_131104.jpg

Rond mijn achtste levensjaar wandelden de eerste paarden mijn wereld binnen. Hoewel ik ze in eerste instantie vreselijk eng vond, hadden ze tegelijk een enorme aantrekkingskracht op mij. Het was eigenlijk een constante strijd tussen angst en verlangen. Het verlangen heeft uiteindelijk gewonnen. De paarden zijn altijd in mijn leven gebleven.

In een tijd van persoonlijke moeiten kwam ik in contact met de nodige hulpverleners en verschillende therapievormen. Door de jaren heen ontdekte ik hoeveel het contact met de paarden raakte aan mijn contact met mensen (in of buiten therapie) en hoe mij dat ook steeds weer verder hielp. Daar waar woorden van mensen soms in mijn hoofd bleven hangen, konden de paarden deze laten landen in mijn hart. Het verlangen om deze manier van leren ook voor anderen mogelijk te maken, begon te groeien. Niet iedereen heeft immers het geluk over paarden te beschikken. Ik ging op zoek naar een mogelijkheid om dit verlangen vorm te kunnen geven en ontdekte een passende opleiding bij in eerste instantie Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker. Tijdens de afronding daar startte ik ook met de opleiding tot Christelijk Ervaringsgericht Therapeut bij Spectrum in Hattem. Ik verwacht binnenkort dat diploma ook binnen te hebben. ​

Tijdens het volgen van de opleiding voor Ervaringsgerichte Therapie ben ik steeds meer toegegroeid naar het geven van lichaamsgerichte therapie en pastoraat zonder paarden. Ik ontdekte dat er nog zoveel meer mogelijk is aan mooie, ervaringsgerichte werkvormen en ben dus ook vastbesloten me hierin te blijven ontwikkelen en verdiepen. De paarden zullen altijd een speciale plek in mijn hart en werk hebben. En ondertussen.. er is meer... hoe fijn is dat! 

 

Naast de opleiding Ervaringsgerichte Therapie volg ik ook regelmatig nascholingen, trainingen, intervisie en supervisie. Behalve dat ik het heerlijk vind om nieuwe dingen te leren, vind ik het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, zodat ik jou de kwaliteit kan bieden waar je recht op hebt.

Wie ben ik?                                                                                          Aline. Mens. Christen. Dochter. Tante. Ex- vrouw. Paardengek. Kattenmens. Eigenwijs. Doorzetter. Diep onder de indruk van de grootsheid en van het enorme geduld van God. Altijd zoekend. Regelmatig sputterend. Af en toe een tikkeltje hysterisch. Met een groot hart voor alles wat leeft. Ik ben eerlijk en recht door zee. Daar waar het kan met de nodige dosis humor. Ik zoek graag de spanning op van écht contact. Ik houd er niet van om om de zaken heen te draaien of mensen eindeloos te laten dwalen op omwegen, weg van de realiteit. Hierin kan ik soms confronterend zijn, maar altijd met liefde, vanuit mijn eigen mens- zijn, naast de ander: ik net als jij.    

Als je me zou kennen zou je weten dat…

… ik HOU van humor en gekkigheid en daarbij nogal wat lawaai kan maken 

… ik een fascinatie heb voor kleine beestjes en met enige regelmaat op mijn ellebogen en knieën op het asfalt lig om  een        rupsje of torretje te bekijken

… dit niet ophoudt bij kijken alleen, maar er ook hele scenario’s ontstaan in mijn hoofd met de meest wilde            

    avonturen voor dat diertje

… ik graag gekke dansjes doe op hele harde, foute muziek - als niemand kijkt

… je ‘s ochtends vóór de koffie maar beter niet tegen me kunt praten 

… ik hou van echt contact met mensen en het ondertussen ook heerlijk vind om regelmatig alleen te zijn 

… ik opnieuw of eigenlijk voor het eerst enorm verliefd ben geworden op de Psalmen 

… (improvisatie)theater een nog vrij nieuwe liefde van me is waar ik wild enthousiast over ben en helemaal in op   

    kan gaan 

Opleidingen, Trainingen en Werkervaring

  • Opleiding:  Equine Assisted Coaching Level 1 

  • Training: Als professional in contact met narcisme en psychopathie

  • Opleiding: PsychoSociale BasisKennis

  • Spectrum opleiding Basisfase: Christelijk Ervaringsgerichte Therapie

  • Spectrum opleiding Beroepsfase: Christelijk Ervaringsgerichte Therapie (momenteel in afrondende fase)

  • Werkervaring: zelfstandig coach/therapeut in eigen praktijk sinds 2017

  • Werkervaring: Studentenpastor/-counselor aan Hogeschool Viaa sinds 2021