Aline Mellema, christen, christelijke coach, christelijke therapeut, christelijke hulpverlening, christenen, pastor, Heerde, Gelderland
De coach

Aline Dijkgraaf (1982)

Mijn leven is over de nodige hobbels en bobbels gegaan. Middenin alle moeilijkheden zijn de paarden er altijd geweest. Ik heb troost, zingeving en levenskracht bij ze gevonden.

Ik geloof dat God door de paarden heen voor mij gezorgd heeft en mij, daar waar mensen dit niet konden, de liefde en leerschool heeft gegeven die ik zo nodig had. Nu voelt het tijd om te mogen doorgeven en delen in wat ik heb mogen, en nog altijd mag, ontvangen.

Rond mijn achtste levensjaar wandelden de eerste paarden mijn wereld binnen. Hoewel ik ze in eerste instantie vreselijk eng vond, hadden ze tegelijk een enorme aantrekkingskracht op mij. Het was eigenlijk een constante strijd tussen angst en verlangen. Het verlangen heeft uiteindelijk gewonnen. De paarden zijn altijd in mijn leven gebleven.

In een tijd van persoonlijke moeiten kwam ik in contact met de nodige hulpverleners en verschillende therapievormen. Door de jaren heen ontdekte ik hoeveel het contact met de paarden raakte aan mijn contact met mensen (in of buiten therapie) en hoe mij dat ook steeds weer verder hielp. Daar waar woorden van mensen soms in mijn hoofd bleven hangen, konden de paarden deze laten landen in mijn hart. Het verlangen om deze manier van leren ook voor anderen mogelijk te maken, begon te groeien. Niet iedereen heeft immers het geluk over paarden te beschikken. Ik ging op zoek naar een mogelijkheid om dit verlangen vorm te kunnen geven en ontdekte een passende opleiding.

Opleiding en nascholingen

In 2014 heb ik de opleiding tot Equine Assisted Coach gevolgd aan Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker. Tijdens de afronding daarvan startte ik ook met de opleiding tot Ervaringsgericht Therapeut bij Spectrum in Hattem. Wegens langdurige ziekte heb ik de laatste opleiding moeten onderbreken, maar in september 2017 mocht ik deze weer oppakken. De uitvoering van mijn wens om, naast coaching en pastoraat, ook therapie met paarden te kunnen geven, begint dankzij deze opleiding al steeds meer vorm te krijgen. Veel van het geleerde kan ik direct al toepassen in mijn werk met - en inmiddels ook zonder - de paarden. Het is een manier van werken die dicht bij mijn hart ligt en ontzettend mooi aansluit op dat wat de paarden van nature al doen. Ik verwacht dat deze vorm van therapie de komende jaren steeds meer plek zal gaan krijgen in mijn werk bij Horse2Heart.

Naast de opleiding Ervaringsgerichte Therapie volg ik ook regelmatig nascholingen, trainingen, intervisie en supervisie. Behalve dat ik het heerlijk vind om nieuwe dingen te leren, vind ik het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, zodat ik jou de kwaliteit kan bieden waar je recht op hebt.

 

Wil je graag eens komen kennismaken? Dat kan!

Ik ontmoet je graag tussen de paarden!